Jednodenní brankářský kemp v České Lípě

V pondělí 20.10.2014 proběhl další v pořadí již třetí jednodenní brankářský kemp pořádaný brankářskou komisí ČSLH. Kemp se konal v České Lípě a byl určený pro brankáře Libereckého, Pardubického a Královéhradeckého kraje. Opět se ho zúčastnil i hlavní mentor tohoto webu Jiří Sklenář.

Osobní hodnocení Jiřího Sklenáře

Jako již tradičně proběhl kemp na velmi vysoké úrovni. Mohl jsem zde pracovat s brankáři, se kterými jsem se potkal už na nějakém z předchozích kempů (konkrétně v Kravařích). U těchto brankářů byl vidět jasný posun v brankářské technice a dále i celkový přístup k jednotlivým tréninkům a radám, které dostávali od ostatních trenérů.

Kemp byl zaměřený podobně jako ty předchozí:

·         Správná technika akčního bruslení- především t-push

·         Chytání s aktivními pažemi před tělem

·         Důraz na správnou poziční hru- vykrývání střeleckých úhlu.

Samozřejmě si s ostatními trenéry uvědomujeme, že dostat do brankářů správné návyky za pouhé dvě hodiny tréninku, je prakticky nemožné. Ale většina brankářů si uvědomí své nedostatky a zjistí, že musí pracovat minimálně dvakrát tolik. Kladným přínosem je i účast místních trenérů, kteří navážou nové kontakty a vidí přímo v praxi řadu věcí, se kterými se dosud nesetkali.

 

Další jednodenní brankářský kemp se bude konat v pondělí 10.11.2014  Kralupech nad Vltavou a je určen pro brankáře Středočeského kraje a Prahy.

 

 

Autor: Jiří Sklenář